laureaten
1977 -
     voorronde             kwart, halve finale  en finale

Art.1 :

Alle clubs, aangesloten bij de VVV, zijn verplicht deel te nemen aan de bekercompetitie.

Art.2 :

De bekerwedstrijden worden betwist in één wedstrijd met rechtstreekse uitsluiting.

De duurtijd van deze ontmoetingen is vastgesteld op 2 x 35 minuten.

Indien bij het einde van de wedstrijd er een gelijke stand is worden strafschoppen genomen, voorzien in reeksen van vijf, te nemen door vijf verschillende spelers van elke ploeg.

De scheidsrechter kiest het doel en de spelers dienen om beurt de strafschoppen te nemen.

De scheidsrechter zal laten tossen.

Wie de opgooi wint begint met het nemen van strafschoppen.

Aan het einde van de 1ste reeks strafschoppen zullen, indien er gelijkheid is, geen reeksen maar afzonderlijke strafschoppen genomen worden tot op het ogenblik dat één der twee elftallen het voordeel neemt in de score..
* Als een elftal de 4 toegelaten wisselspelers nog niet heeft gebruikt, mag een doelverdediger,die tijdens het nemen van de strafschoppen gekwetst wordt, vervangen worden door een wisselspeler.

* Met uitzondering van het hierboven vernoemd feit, mogen alleen spelers die de wedstrijd effectief beëindigen (verlengingen inbegrepen) deelnemen aan de reeks(en) strafschoppen.

Enkel bij de finale zijn er, bij gelijke stand na 70 minuten, verlengingen van 2 x 10 minuten voorzien alvorens over te gaan tot het nemen van strafschoppen.

Art. 3:

De club die eerst uitgeloot wordt fungeert als thuisploeg, dit voor wat de kleuren van de shirts betreft.
De thuisploeg zorgt voor voldoende wedstrijdballen, EHBO-uitrusting, drank scheidsrechter, terreinkosten en afgevaardigde.
Tot en met de 1/8ste finale mag de thuisploeg een tombola organiseren.

Vanaf de 1/4 finale zullen de terreinen door het verbond aangeduid worden.

Art. 4:

Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen van de KBVB en van de VVV en alle onvoorziene gevallen worden behandeld door het Sportcomité.

Tegen de uitspraak is geen beroep mogelijk.

Art. 5:

Alle verslagen over onregelmatigheden tijdens de bekerwedstrijden worden door de bevoegde comités behandeld.
Een club die voor een bekerwedstrijd forfait geeft mag tijdens het volgende seizoen niet deelnemen aan de bekercompetitie.
Vanaf de kwartfinales leidt 2x gele kaart tijdens dezelfde wedstrijd tot een schorsing voor de eerstvolgende bekerwedstrijd terwijl een rechtstreeks rode kaart leidt tot onmiddellijke uitsluiting van de speler voor de nog volgende bekerwedstrijden en volgt later definitieve uitspraak door de bevoegde comités.

Art. 6:

De scheidsrechterskosten vallen ten laste van beide clubs.
Vanaf de 1/4 finales zullen de scheidsrechters worden bijgestaan door 2 grensrechters.
De vergoeding van deze laatsten valt ten laste van de federatie.

Art. 7:

De wedstrijden vinden steeds plaats op de terreinen van de thuisploeg.

Art. 8:

Invullen van het wedstrijdblad dient te geschieden conform de competitiewedstrijden.

Indien de thuisploeg niet over een terrein kan beschikken staat ze in 1ste instantie haar thuisvoordeel af aan de bezoekers.

Indien deze laatsten in hetzelfde geval verkeren zal de wedstrijd plaatsvinden op een neutraal veld, aan te duiden door het verbond.

Art. 9 :

De ploeg die 3x de beker wint wordt er definitief eigenaar van.

Art.10 :
Wanneer een club en/of speler zijn beker / aandenken niet afhaalt wordt dit verbeurd verklaard..